Резултати от състезанието Бързо и вярно смятане - 2024

Резултати

Награждаването на победителите от 4-то издание на турнира „Бързо и вярно смятане“ – за ученици от 1, 2 и 3 клас ще   се проведе на 3 март 2024 г. от 14:00 ч. в в двора на Хилендарския метох в гр. Стара Загора.

Покана за участие в тържеството сме изпратили до кмета на община Стара Загора, омбудсмана на община Стара Загора, началника на РУО – Стара Загора.

Наградите на победителите ще връчат нашите гости и  Станислав Маринов, изпълнителен директор на  УС на фондация Миню Балкански“ и Любомир Любенов, учредител на фондация „Математика без граници“.

Първо ще  наградим медалистите от индивидуалното състезание. След това ще наградим отборите на 4 училища, които ще обявим за отборни победители в състезанието: отборите на   2 ОУ „П.Р. Славейков“ – гр. Стара Загора, 6 ОУ „Св. Никола“ – гр. Стара Загора и ОУ „Г. Кирков“, гр. Казанлък, с най-добри сумарни резултати от състезанието, проведено в зала 1 на хотел „Верея“.

Участниците, които не могат да получат наградите си могат да изпратят представител за получаването им или да изпратят пощенски адрес, на който да ги изпратим.

-----------

През 1979 г. в двора на църквата «Свети Димитър» е направена възстановка на Хилендарския метох, в който се създава първото местно килийно училище По исторически сведения той съществува от втората половина на ХVІІІ в. и е разрушен при опожаряването на Стара Загора през месец юли 1877 г.

В продължение на три години (1855-58 г.), по време на престоя си в Стара Загора, в метоха живее младият Васил Иванов Кунчев в заедно с вуйчо си хаджи Василий (монах-таксидиот на Хилендарския манастир). Той се обучава в Светиниколското класно училище и посещава организирания от даскал Атанас Иванов курс за свещеници.  Адрес:ул «Поп Богомил» №1 (в двора на църквата «Свети Димитър»)

 

 

Документи за сваляне